Ben je gevallen voor deze grote lieve, zachtaardige beer met een uitermate hoge aaibaarheidsfactor en je denkt dat er niets is wat je tegenhoud, lees dan rustig even verder voor de volgende nuttige tips:

- Om je kosten te besparen:  zorg ervoor dat je auto groot genoeg is voor het vervoer van deze super snel groeiende bol wol. Wij hadden uiteindelijk na auto nummer twee de juiste gevonden en dat in drie jaar tijd.
- Je moet wel van schoonmaken houden want onze beertjes zijn meesters in het smerig worden en nemen daarmee kilo's zand mee naar binnen.
- Dit geldt tevens voor de hoeveelheid water die zij meeslepen na een lekkere wandeling in de regen, of de inspectie van bijvoorbeeld een sloot.
- Is je interieur wel Newfy proof. Want sommige newf's houden ervan om een interieur te restylen ze geven er graag hun eigen tandje aan.
- Ook kunnen sommige newf's ineens een totaal andere vorm aan de trap en de kozijnen in de hal geven, je had het zelf nooit zo bedacht.
- Zorg ervoor dat je de newf eerst oordopjes in doet als je over een ander bankstel praat, maar nog geen plannen hebt gemaakt om een nieuwe te kopen.
- Houd er rekening mee dat kranten, belangrijke post en reklame folders buiten bereik van de newf gehouden worden. Want sommige Newfy's kunnen je net een slag voor zijn, het zijn prima papier versnipperaars.
- Doe bij binnenkomst niet al te enthousiast want newfy's zijn altijd vrolijk en blij, soms wel iets te blij dat ze de visite omgooien ( ons advies is dan ook: negeer de honden en loop door ).
- Schrik niet maar sommige newfy's hebben de eigenschap om ter begroeting je hand of arm vast te pakken ( Laat dit over je heen komen, en trek je hand niet terug ), dit is niet kwaad bedoeld. 
- Ook moet je er rekening mee houden dat een newf zeer regelmatig geborsteld en gekamd dient te worden. Per jaar komt er een serieuze hoeveelheid haar vanaf en het ontklitten is een hobby appart.
- Het is nutteloos werk om de ramen te lappen want de newf kan het toch veel beter. Zorg er dan wel voor dat je niets in de vensterbank laat staan.
- Voordat je er erg in hebt, hebben sommige newf's al groene tandjes en voetjes want ook in de tuin helpen ze graag een pootje mee, en halen ze de bloeiende planten er alvast voor je uit.
- Zorg ervoor dat je in de winter wanneer je de honden gaat uitlaten alvast de ski's en knie beschermers  aanhebt. Want sommige newf's denken dan ineens dat zij een slede hond zijn.


- Hoe je nu ook over een newfy denkt het is toch echt wel een bijzonder en behulpzaam dier die soms de dingen iets eerder in de gaten heeft dan de baasjes zelf.

- Tot zover de tips zoals wij het hebben ervaren. Maar lees gerust even verder, er zijn ook heerlijke positieve dingen over de newfoundlander te vertellen
 
Natuurlijk heeft de newf ook een zonnige zijde, lees maar:

- Een newf is door zijn karakter bijzonder geschikt met kinderen en andere huisdieren.
- Sommige newfy's zijn een enorme hulp in de huishouding. Als je alles gepoetst hebt dan doen ze het grondig met de natte lebber na.
- De newf is een intelligente hond met een sterke wil om het de baasjes naar het zin te maken.
- Ook is hij/zij een prima alarm installatie, de meeste newfy's blaffen alleen maar wanneer er echt iets aan de hand is.
- Je merkt aan de hond snel genoeg of zij iemand wel of niet mogen. Als ze je mogen gaan ze op hun plaats en bij twijfel zitten zij tussen jou en de baas in om je te observeren en gaat dan later op zijn plaats.
- Voel je je niet zo goed of heb je een drukke dag achter de rug. Een newf heeft er altijd begrip voor en er is altijd wel iets aan een newf wat je weer laat (glim) lachen.
- Ze hebben een heel goed geheugen want als je 1 keer na het uitlaten een koekje geeft dan gaat hij de volgende keer alvast naar de keuken en duwt met zijn neus tegen de koekjestrommel aan. 
- Zit je een spannende film te kijken en je ziet ineens een klein zwart vlekje voor je neus ergens om vragen, grote kans dat hij iets lekkers wil of dat hij uitgelaten wil worden. 
- Leer je hond kennen want ze weten precies wanneer de baas of de vrouw thuiskomt. Elke dag weer stipt op tijd gaat hij vijf minuten van te voren voor het raam zitten kijken waar je blijft.
- Met stofzuigen en dweilen besparen ze je veel werk want ze blijven liggen waar ze liggen.
- Voor de vrijetijdsbesteding zijn meerdere mogenlijkheden, zoals bijv. waterwerk, wandelingen in clubverband (door de NNFC georganiseerd) en het meedoen met hondenshows.
- Ga tijdens het uitlaten niet achter de newf staan als ze een hoopje neerleggen want, sommige newfy's hebben het eerder opgeruimt dan jezelf.
- De Newf is een prima afwashulp, ze zijn altijd wel bereid om de vaat alvast voor te spoelen.

Samengevat: De Newfoundlander is een geweldige hond, waarbij alle liefde die je hem of haar geeft weer in een veelvoud terug krijgt.