Op deze pagina vinden jullie enige do en don`t.

Do:

- Regelmatig knuffelen, je krijgt het dubbel en dwars weer terug.
- Zorg dat uw newf jaarlijks zijn entingen krijgt.
- Vergeet niet dat uw newf ook ontwormd dient te  worden.
- Het is zeker van belang dat je je newf regelmatig controleerd op vlooien en teken en de bestrijding hiervan.
- Controleer regelmatig zijn of haar oren en gebit.
- In de zomer is het belangrijk dat de newf de mogelijkheid heeft tot afkoeling (schaduw, natte handdoeken op het teras en eventueel een badje), zorg in ieder geval voor continu vers water.
- Een newf is een hond die een gemiddelde lichaamsbeweging nodig heeft.
- Lichaamsbeweging als met waterwerk, ringtraining, wandelen en fietsen ( mits de newf er oud genoeg voor is) is goed voor ze.
 - Houd het haar onder de voeten kort, dit in verband met vuiligheid en in de winter ijsvorming.
-Zorg ervoor dat je de newf met regelmaat een borstel/kambeurt geeft. Dit om klitten en het vervilten van de vacht te voorkomen.
-De aanschaf van een waterblazer is geen overbodige luxe. Het is ideaal voor het uitblazen van de vacht waar een grote hoeveelheid stof uitkomt en het is ook erg handig om de newf snel droog te krijgen na een regenachtige wandeling, zwemmen of een lekkere wasbeurt.
-Leer de newf van jongs af aan om op de trimtafel te staan tijdens een borstel/kambeurt. Zo voorkom je voor jezelf rugklachten.
-Controleer de newf na een wandeling altijd even want, ze zijn meesters in het verzamelen van stokjes e.d. in de vacht.
-Om blessures te voorkomen is het beter voor een pup om ze te begeleiden als ze uit de auto komen. Je kan ze aanleren om over een loopplank uit de auto te lopen.

 
Don`t

- Ga bij ziektes nooit zelf dokteren maar raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts  (medicijnen die voor de mens goed zijn, kunnen bij dieren averechts werken)
- Het is alleen maar raadzaam om je newf te castreren of te sterriliseren wanneer dit medisch gezien noodzakelijk is. De hond kan enorm gaan groeien, de vacht ruit niet meer en incontinentie bestaat ook tot de mogelijkheden.
- Ga bij hoge buiten temperaturen geen lange afstanden lopen, je newf zweet namelijk alleen maar vanuit zijn bek en de onderkant van zijn voetzolen, bij het lopen over een hete ondergrond kunnen problemen aan de voetzolen ontstaan.
- Apporteer spelletjes zijn niet echt raadzaam. Door zijn enorme remweg en mega draaicirkel is het risico op blessures duidelijk aanwezig. 
- Kijk uit met gladde vloeren, dit kan zeker ook tot blessures lijden (of erger).
- Denk niet dat het tonderen of scheren de vachtverzorging makkelijker maakt, de vachtstructuur kan zomaar veranderen, ook in een minder plezierige variant.
-Knip een newf nooit met een gewone schaar maar doe dit met een enkele effileerschaar. Met een gewone schaar knip je ineens teveel haar weg en zie je ook dat de hond geknipt is en met een enkele effileerschaar dun je het haar uit en heb je er veel beter zicht op en een mooier resultaat.
-Geef de newf vlak voor of vlak na het uitlaten niet meteen zijn eten maar doe dit liever een drie kwartier eerder of later. Zo kun je een maagtorsie voorkomen.